Realizacja holu recepcyjnego

Realizacja holu recepcyjnego w liceum w regionie Południowo-Zachodnim odbyła się w ścisłej współpracy z instalatorem, który podjął inicjatywę w tym projekcie, i działem projektowym hoyez w celu zaproponowania i rozwiązania kreatywnej koncepcji przedstawionej przez biuro architektoniczne.

Założeniem początkowym było stworzenie pomieszczenia dla woźnego, z biurkiem recepcji i przesuwnym okienkiem. Następnie zdecydowano o wykonaniu okładziny klatki schodowej w formie podwieszonego szklanego sześcianu. Sześcian ten, złożony ze szkieletu aluminiowego i szyb VANCEVA*, okazał się najlepszym rozwiązaniem, zarówno pod względem technicznym, jak i estetycznym, dla efektu objętości i lekkości poszukiwanego przez biuro architektoniczne.

Projekt H5 Transparence – bogactwo koloru

Podczas poszukiwania ścianki zarazem estetycznej jak i technicznej, narzuciła się ścianka H5 z powodu licznych aspektów tego projektu. ‎Łatwość jej montażu w zależności od typu kabiny przemysłowej oraz walory techniczne zapewniane przez narożnik 3D umożliwiły wykonanie sufitu szklanego. Jeśli chodzi o ścianki pionowe zbudowane z H5 Transparence, dodają one estetyki projektowi dzięki jednorodności błękitnego szkła montowanego na styk, bez profili pośrednich.

 

Zdjęcia nie mają charakteru umownego.

Loginpro przestrzeń

Nie pamiętasz hasła? x